Vogels en Vriendschap

de Vogelvereniging voor iedereen

Nieuws

Attentie!!!

Dit verhaal stond op de website van de Irene.

https://www.magievanfeijenoord.nl/bloemhof/nieuws/nieuwe-ruimte-in-huis-van-de-wijk-irene

De Vogelclub schildert nieuwe ruimte Irene 1 mei 2020


Before and after. We zitten niet stil...Kijk onze prachtige nieuwe ruimte in huis van de wijk Irene.  De sport-muziekruimte is door gezamenlijke inspanning grondig aangepakt. John en de mannen van de Vogelclub gingen voorop.

Afbeelding met binnen, tafel, kamer, levend
    
    Automatisch gegenereerde beschrijving

Waarom? Huis van de wijk Irene is er voor iedereen maar ook steeds meer voor een jonge doelgroep. Dit zijn de kinderen van de wijkvereniging Bloemhof die komen sporten en bewegen, knutselen en aan toneel doen. De Sport- en Cultuurclub Bloemhof, zoals de wijkvereniging officieel heet, startte net voor de Coronacrisis. Nu de scholen weer open gaan bekijken we wanneer ook deze activiteiten weer kunnen opstarten.

Afbeelding met binnen, levend, kamer, tafel
    
    Automatisch gegenereerde beschrijving

Irene is er in ieder geval klaar voor.

Dankzij de gouden handen van John de klusjesman en de vakkundige schilders van de Vogelclub. Er komt een leeshoek voor de kinderen en je kunt voortaan heerlijk werken of overleggen boven in Irene. De vogelclub huurt jaarlijks een ruimte in Irene. Zo ontstond het gesprek. In ruil voor korting op de huur zetten de heren zich dagen achtereen in met een schitterend resultaat.

Kom een kijkje nemen als we binnenkort weer open mogen.

Tot die tijd houden we jullie in spanning.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Om onze locatie het huis van de wijk Irene te mogen gebruiken doen wij wat tegenprestaties. Dit geeft de club veel financiële lucht. We hoeven dan immers geen huur te betalen. Deze tegen prestaties zijn allerlei. Zo wordt er ieder donderdag op het werkplein van de Irene geassisteerd. Ook wordt er een computer cursus gegeven iedere donderdag vanaf 13:00. Helaas is de cursus tot nu toe vanwege het virus nog maar 1 keer gegeven maar als alles weer normaal wordt gaan we zeker verder. Ook hebben wij diverse schilders klussen gedaan voor de Irene.

Hier onder een foto impressie:

  

 -+-

--------------------------------------------------------------------------------------------------Hartelijk dank aan:

alle medewerkers, keurmeesters, inzenders, bezoekers, donateurs, Adverteerders, Mark dierenvoeding en de kids, bevriende Vogelverenigingen en stellingmateriaal van Kanaria en iedereen die ik niet genoemd heb,

en in het bijzonder,

Het huis van de Wijk  '' Írene" en personeel!

 Groetjes, Aad


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oproep 

Ook dit jaar willen wij weer een aantal stukjes plaatsen waar jullie in de hoofdrol staan. De stukken van Piet, Jan en Koos zijn goed ontvangen, en de eerstvolgende die er aan moet geloven is Martin onze penningmeester.

Wie wil zich opgeven?

Wat betreft de inhoud hebben jullie het helemaal zelf in de hand. Nadat het geschreven is mogen jullie het eerst lezen en na goedkeuring wordt het geplaatst in onze maanbrief en eventueel als jullie dat goed vinden op onze Facebook pagina.

 Graag opgeven bij het secretariaat.

--------------------------------------------------------------------------------

Oproep 3

Wij zijn als redactie erg benieuwd naar jullie beleving van deze prachtige hobby. Het kweekseizoen is begonnen of staat voor de deur, en er kan van alles gebeuren. Misschien zijn er problemen met de kweek of met de vogels in het algemeen. Als er iets fout gaat dan is dat vaak ook al een keer gebeurt bij een collega kweker.

Dus stel die vragen.

Of misschien hebben jullie tips die je wilt delen. Mooi voorbeeld is het stuk over het water systeem van Aad Twigt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Uit de oude doos

De meeste van jullie weten dit natuurlijk al, maar de naam Vogels en Vriendschap is gebruikt bij een vogelvereniging die eerder bestaan heeft in Rotterdam. Wij zoeken oude spullen, maandbrieven, foto’s, dia’s, catalogussen etc. zodat er ook in deze nog jonge club we mooie oude herinneringen kunnen ophalen. Hierboven het klokje wat ieder lid toen kreeg bij de fusie in 2002                                                                                                                                       Links de drie musketiers op het uitje naar het Paradiso vogelpark in België. Georganiseerd vanwege de fusie tussen Vogels en Vriendschap en Kralingen.


Hieronder enige foto’s die Martin van Geel naar de redactie heeft gestuurd. Hij denkt zich te herinneren dat dit een babyshow is geweest in de Max school, waarschijnlijk 2005.

  

.     

Ook op Facebook komt de nostalgie soms weer boven. Twee berichten van ons gast lid Aad Twigt, die een kooi wil terugbrengen die hij gevonden heeft in Friesland

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

De redactie hoop dat jullie het een leuke maandbrief vinden.                         Tips en ideeën zijn altijd welkom.

----------