Vogels en Vriendschap

Vogelvereniging sinds 1 mei  2019

Nieuws


Terugblik op een geslaagde vogeltentoonstelling!


Als we terug kijken naar onze eerste show, dan kom ik maar tot een conclusie, dit was een ongelooflijk gezellige vogelshow met meer dan vierhonderd topvogels.


 Donderdagmiddag 31 oktober was de opbouw en daarna werden de vogels binnen gebracht. Nadat alle vogels binnen waren, werden de laatste controles gedaan, zoals voer en water, Om 22.00 uur werd het licht uit gedaan en daarna hadden de medewerkers en bestuur een kort overleg over de keurdag. Op vrijdag 1 november ging om 8,00 uur het licht weer aan, werden de computers opgestart en ging de koffiepot weer aan, Al snel kwamen de eerste keurmeesters en medewerkers binnen, Om negen uur namen de keurders hun positie in en werden de eerste vogels op tafel gezet. Alles liep gesmeerd en om 13,00 uur werd er een Chinese rijsttafel geserveerd en werd er gezamenlijk heerlijk gegeten, Na de maaltijd werd de keuring voortgezet en daarna werden de kampioenen aangewezen en werden de kon laatste gegevens ingevoerd worden en kon de catalogus gedrukt worden. Na de keuring werd de zaal in orde gebracht worden voor de opening. Om 20.00 uur werd de vogelshow door de voorzitter geopend en konden de mensen naar de vogels gaan kijken. Ook de catalogus was inmiddels klaar, Na de opening werd het heel erg druk, maar ook oer gezellig. Even als vrijdag ging om 22.00 uur de verlichting bij de vogels weer uit en werd er in een andere ruimte het tuinpaviljoen nog even gezellig na gepraat. Zaterdag 2 november werd de zaal om 8.00 uur weer in orde gebracht en werden alle vogels weer nagekeken op conditie, voer en water en zo nodig weer aangevuld. Toen de klok 10 uur sloeg, gingen de deuren weer open voor het publiek, maar nu met een verkoophoek. Het was al snel heel erg druk en er gingen al snel een groot aantal vogels naar een nieuwe eigenaar.

Heel de dag ging deze drukte en gezelligheid maar door en er kwam maar geen einde aan. Regelmatig werd er door Paul een loterij gehouden met leuke prijzen. De trekking werd gedaan door de twee jonge kinderen van Mark dierenvoeding onze vaste standhouder op onze vogelbeurzen. Aan het einde van de show om 16.00 uur werd  door de voorzitter het woord aan Cees Diepstraten gegeven. Cees als vertegenwoordiger van de NBvV riep Martin van Geel naar voren en huldigde deze voor het feit dat deze jubilaris 40 jaar lid is van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers. Cees doet dit middels de traditie om de NBvV-speld op de borst te spelden. Hierna neemt de voorzitter het woord weer over en roept twee jeugdinzenders op het podium om hun prijzen in ontvangst te nemen, beide hadden zeer goede vogels, daarna volgen een aantal inzenders om hun prijzen te ontvangen, (de leden die ingezonden hebben ontvangen hun prijzen op de nieuwjaarsreceptie in januari). Na het slotwoord van de voorzitter worden de vogels om 16.30 uur uitgegeven en om 17.15 uur is het weer voorbij en is de zaal leeg. Op zondag wordt er door het showteam de schoonmaak ingezet en het stellingmateriaal opgeslagen en het geleende materiaal teruggebracht naar vogelvereniging Kanaria en sluiten we af met een drankje.  

Vogels en Vriendschap kan terug kijken op een bijzonder geslaagde Show!


Hartelijk dank aan:

alle medewerkers, keurmeesters, inzenders, bezoekers, donateurs, Adverteerders, Mark dierenvoeding en de kids, bevriende Vogelverenigingen en stellingmateriaal van Kanaria en iedereen die ik niet genoemd heb,

en in het bijzonder,

Het huis van de Wijk  '' Írene" en personeel!

 Groetjes, Aad


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 9 November Vogelbeurs aanvang 13.00 uur.

Kom gezellig langs, het verplicht u tot niets!

Gratis toegang

Huis van de wijk "Irene", Oudelandstraat 75, 3073 LJ Rotterdam-zuid

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit de oude doos

De meeste van jullie weten dit natuurlijk al, maar de naam Vogels en Vriendschap is gebruikt bij een vogelvereniging die eerder bestaan heeft in Rotterdam. Wij zoeken oude spullen, maandbrieven, foto’s, dia’s, catalogussen etc. zodat er ook in deze nog jonge club we mooie oude herinneringen kunnen ophalen. Hierboven het klokje wat ieder lid toen kreeg bij de fusie in 2002                                                                                                                                       Links de drie musketiers op het uitje naar het Paradiso vogelpark in België. Georganiseerd vanwege de fusie tussen Vogels en Vriendschap en Kralingen.


Hieronder enige foto’s die Martin van Geel naar de redactie heeft gestuurd. Hij denkt zich te herinneren dat dit een babyshow is geweest in de Max school, waarschijnlijk 2005.

  

.     

Ook op Facebook komt de nostalgie soms weer boven. Twee berichten van ons gast lid Aad Twigt, die een kooi wil terugbrengen die hij gevonden heeft in Friesland

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

De redactie hoop dat jullie het een leuke maandbrief vinden.                         Tips en ideeën zijn altijd welkom.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op onze aankomende vogelbeurzen staat er een nieuwe stand met dierenvoeding en benodigheden. Heeft hij het niet in zijn assortiment, vraag of bestel het van te voren zodat hij hierin kan voorzien. Informeer ook als het niet in het assortiment zit, dan kan hij kijken of hij daarin kan voorzien. 

info@marksdierenvoedingenzo.nl

of bel; 06 - 385 30 332


--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De kraai en de pauw

Op een plek ver hier vandaan woonde een kraai. Hij was gelukkig en tevreden met zijn leven. Tot hij op een dag een mooie zwaan zag zwemmen. “Die zwaan is zo wit,” dacht hij, “en ik ben zo zwart. Die zwaan moet wel de gelukkigste vogel op aarde zijn.”

Hij vertelde de zwaan over deze gedachte. Deze luisterde aandachtig en zei toen: “Lange tijd dacht ik inderdaad dat ik de gelukkigste vogel was, totdat ik op een dag een papegaai zag zitten in een boom. Die heeft twee kleuren. Hij moet daarom wel de meest gelukkige vogel in het dierenrijk zijn.”

 

De kraai ging op zoek naar de papegaai om te zien of de zwaan gelijk had. Toen hij er een ontmoette vertelde hij hem van zijn bedenkingen over zijn zwarte verentooi en de witte veren van de zwaan. “Ach,” zei de papegaai, “ik leefde heel gelukkig tot ik een pauw zag. Ik heb slechts twee kleuren zoals je ziet, maar een pauw heeft er ontelbaar veel. Hij is daarom ongetwijfeld de meest gelukkige vogel ter wereld.”

 

En de kraai toog verder, dit keer op zoek naar een pauw. Hij vond er een in de dierentuin. Honderden mensen stonden om zijn kooi, in volle bewondering keken zij naar zijn verentooi. Toen alle bezoekers naar huis waren vloog de kraai naar de pauw toe. “Dag pauw,” zei hij. “Jij bent zo mooi, elke dag staan er honderden mensen om jouw heen die je bewonderen. Als ze mij zien word ik meteen weggejaagd. Ik denk dat jij de gelukkigste vogel op aarde bent.”

 

De pauw keek naar de kraai en antwoordde: “Ik dacht inderdaad heel lang dat ik de mooiste en gelukkigste vogel op aarde was. Maar omdat ik zo mooi ben, hebben ze mij opgesloten in een kooi. Inmiddels ken ik alle vogels in de dierentuin vrij goed en wat ik zie is dat de kraai de enige vogel is die hier niet in een kooi wordt gezet. Ik wilde dat ik een kraai was, want dan zou ik nu overal naar toe kunnen vliegen, en eindelijk gelukkig zijn..”

                        Klik hier  - > https://www.youtube.com/watch?v=8Kx4xVKo9z8