Vogels en Vriendschap

Vogelvereniging sinds 1 mei  2019

Nieuws


Het is het bestuur gelukt om een geschikt onderkomen voor Vogel en Vriendschap te vinden. Ook de show en de vogelbeurzen zullen er gehouden worden. Deze locatie is uitermate geschikt voor al onze activiteiten.

Huis van de wijk "Irene", Oudelandstraat 75, 3073 LJ Rotterdam-zuid

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons IBAN nummer is bekend ; NL 27 INGB 0009 3871 94

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Bestelling van de nieuwe ringen kweekjaar 2020 (groen) .

Bestellingen voor 1 oktober moeten voor 15 mei binnen zijn. downlaod het formulier en lever deze voor 15 mei in bij Aad Bresser.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit de oude doos

De meeste van jullie weten dit natuurlijk al, maar de naam Vogels en Vriendschap is gebruikt bij een vogelvereniging die eerder bestaan heeft in Rotterdam. Wij zoeken oude spullen, maandbrieven, foto’s, dia’s, catalogussen etc. zodat er ook in deze nog jonge club we mooie oude herinneringen kunnen ophalen. Hierboven het klokje wat ieder lid toen kreeg bij de fusie in 2002                                                                                                                                       Links de drie musketiers op het uitje naar het Paradiso vogelpark in België. Georganiseerd vanwege de fusie tussen Vogels en Vriendschap en Kralingen.


Hieronder enige foto’s die Martin van Geel naar de redactie heeft gestuurd. Hij denkt zich te herinneren dat dit een babyshow is geweest in de Max school, waarschijnlijk 2005.

  

.     

Ook op Facebook komt de nostalgie soms weer boven. Twee berichten van ons gast lid Aad Twigt, die een kooi wil terugbrengen die hij gevonden heeft in Friesland

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

De redactie hoop dat jullie het een leuke maandbrief vinden.                         Tips en ideeën zijn altijd welkom.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op onze aankomende vogelbeurzen staat er een nieuwe stand met dierenvoeding en benodigheden. Heeft hij het niet in zijn assortiment, vraag of bestel het van te voren zodat hij hierin kan voorzien. Informeer ook als het niet in het assortiment zit, dan kan hij kijken of hij daarin kan voorzien. 

info@marksdierenvoedingenzo.nl

of bel; 06 - 385 30 332


--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De kraai en de pauw

Op een plek ver hier vandaan woonde een kraai. Hij was gelukkig en tevreden met zijn leven. Tot hij op een dag een mooie zwaan zag zwemmen. “Die zwaan is zo wit,” dacht hij, “en ik ben zo zwart. Die zwaan moet wel de gelukkigste vogel op aarde zijn.”

Hij vertelde de zwaan over deze gedachte. Deze luisterde aandachtig en zei toen: “Lange tijd dacht ik inderdaad dat ik de gelukkigste vogel was, totdat ik op een dag een papegaai zag zitten in een boom. Die heeft twee kleuren. Hij moet daarom wel de meest gelukkige vogel in het dierenrijk zijn.”

 

De kraai ging op zoek naar de papegaai om te zien of de zwaan gelijk had. Toen hij er een ontmoette vertelde hij hem van zijn bedenkingen over zijn zwarte verentooi en de witte veren van de zwaan. “Ach,” zei de papegaai, “ik leefde heel gelukkig tot ik een pauw zag. Ik heb slechts twee kleuren zoals je ziet, maar een pauw heeft er ontelbaar veel. Hij is daarom ongetwijfeld de meest gelukkige vogel ter wereld.”

 

En de kraai toog verder, dit keer op zoek naar een pauw. Hij vond er een in de dierentuin. Honderden mensen stonden om zijn kooi, in volle bewondering keken zij naar zijn verentooi. Toen alle bezoekers naar huis waren vloog de kraai naar de pauw toe. “Dag pauw,” zei hij. “Jij bent zo mooi, elke dag staan er honderden mensen om jouw heen die je bewonderen. Als ze mij zien word ik meteen weggejaagd. Ik denk dat jij de gelukkigste vogel op aarde bent.”

 

De pauw keek naar de kraai en antwoordde: “Ik dacht inderdaad heel lang dat ik de mooiste en gelukkigste vogel op aarde was. Maar omdat ik zo mooi ben, hebben ze mij opgesloten in een kooi. Inmiddels ken ik alle vogels in de dierentuin vrij goed en wat ik zie is dat de kraai de enige vogel is die hier niet in een kooi wordt gezet. Ik wilde dat ik een kraai was, want dan zou ik nu overal naar toe kunnen vliegen, en eindelijk gelukkig zijn..”

                        Klik hier  - > https://www.youtube.com/watch?v=8Kx4xVKo9z8