Vogels en Vriendschap

Uw vogelvereniging

Ringbestellingen Vogels en Vriendschap

 

Ringen 2025 bestellen. Kleur Zwart

Klik hierop voor Ringen 2024 NBvV INFO

Let op!! R45 is onze verenigingscode van Vogels en Vriendschap bij de NBvV

Klik hierop voor uw Ringbestelling NBvV 

Vanaf 1 april 2022 is het de bedoeling om als lid van de NBvV zelf uw ringen te bestellen. (Ringenbestelling voor 2025 worden pas op 1 oktober 2024 verzonden). 

De vier bestelronden zijn wel verdwenen. Men moet nu wel rekening houden met de productietijd van 6 tot 8 weken. 

Spoedbestellingen zijn nog steeds binnen 2 weken beschikbaar, maar deze kosten een € 1,00 per ring meer. 

Om uw ringen te kunnen bestellen is een account bij de NBvV nodig, dit dient u van te voren aan te vragen. www.ringennbvv.nl (links onderaan Er wordt gevraagd om, Kweeknummer en uw afdelingscode (R45), Daarna uw e-mailadres, postcode met spatie en uw Wachtwoord. (en onthoud dit goed). Voor ringen van beschermde vogelsoorten moet u ook een BSN invullen. De code voor Vogels en Vriendschap is R45 bij de NBvV. Als je eenmaal een account hebt, dan kan je inloggen. Hierna kan je kiezen voor gewone ringen of ringen voor beschermde vogels (BSNnummer verplicht bij beschermde vogelsoorten). 

Na het aanmaken van uw inlog account kunt u inloggen bij de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers. https://ringennbvv.nl/main   U kunt hier kiezen uit het menu rechtsboven: Home, Login, Vragen, Contact, Account. Bij login moet u uw e-mailadres en wachtwoord invoeren (schrijf dit voor jezelf op). Hierna kunt u kiezen uit het menu:

 - Normale ringen bestellen : hier krijgt u een overzicht van alle ringmaten en materiaal. Op dit formulier kunt u meerdere ringmaten bestellen. U kunt kiezen uit geanodiseerd € 0,30 p/s, Roestvrijstaal € 2,00 p/s en aluminium € 1,00 p/s. Bij iedere ringmaat kunt u het aantal opgeven en het volgnummer (b.v. 20 stuks 2,9 mm 1 t/m 20. Bij iedere maat moet u het aantal en het volgnummer opgeven. Soms is het handig om bij iedere ringmaat bij nr. 1 te beginnen, maar als u een programma op de computer hebt is het handig dat u bij iedere ringmaat door gaat met nummeren, zodat ieder nummer uniek is op uw pc.

 - Beschermde soorten bestellen : hier eigenlijk hetzelfde verhaal, maar nu moet u ook de Latijnse en de Nederlandse naam van de beschermde vogelsoort opgeven en met hoeveel koppels u kweekt. Bij iedere vogelsoort moet u apart ringen bestellen. U moet dus de juiste ringen bij de juiste vogelsoort omdoen ook al hebben ze dezelfde ringmaat. - Als u klaar bent met al uw bestellingen moet u direct met de NBvV afrekenen, dus niet meer via uw vereniging. - 

 - Bestelling overzicht : Hier kunt u al uw lopende en bestellingen uit het verleden                   bekijken.

 - Vragen hulp : Hier staan allerlei vragen die vaak voorkomen en staat er een oplossing voor dit probleem bij.

 - Mijn gegevens: Hier kunt u alle persoonlijke gegevens inzien en veranderen. 

 - Log uit : Hier sluit u het programma af. 

Als het niet helemaal duidelijk is dan kunt u het allemaal nog eens lezen op de site van de NBvV lezen. 

Voor de mensen die het moeilijk vinden of geen computer hebben, dan zal de ringencommissaris van Vogels en Vriendschap u graag helpen met uw ringbestellingen! 

Tel: 06 - 24782489 (soms kan ik niet direct opnemen, maar bel ik u later terug!)


Groetjes,

Aad Bresser


------------------------------------------------------------------------------------------------

Emailadres secretariaat:        vogelsenvriendschap@gmail.com

Webpagina:                            http://www.vogels-en-vriendschap.nl

Facebook:                              https://www.facebook.com/vogels.vriendschap.7

KvK nummer:                         74815482

Girorekening nummer:           NL27 INGB 0009 3871 94