Vogels en Vriendschap

Uw vogelvereniging

Maandbrief oktober 2024

Beste vogelvrienden,

Het is alweer oktober, de voorbereidingen voor onze tentoonstelling zijn alweer begonnen. Op 14 oktober is er een ledenvergadering waar je de vogels voor onze show kunt inschrijven, dit is tevens de dag waarop de inschrijving sluit. Ook is het mogelijk om jezelf op te geven als medewerker van de tentoonstelling. Dit kan voor de keurdag op vrijdag, maar ook voor de zaterdag. 

Dit jaar moeten we de zaal al op zaterdag schoonmaken omdat deze in de avond weer door anderen gebruikt gaat worden. Hier kunnen we natuurlijk wat mensen bij gebruiken, vele handen maken immers licht werk. 

Ook verzorg ik op deze ledenvergadering een lezing die het vogels kijken en fotograferen op vakantie belicht. Vele natuur en vogelopnames uit binnen en buitenland zullen te zien zijn. 

Ook dit jaar laten we het rad weer draaien tijdens onze show, als je nog een paar prijsjes hebt liggen voor de verloting dan stellen het op prijs als deze bijvoorbeeld op donderdag meegenomen worden. 

De tentoonstelling is de plek waar we kunnen laten zien waar we als vereniging mee bezig zijn. Een groot aantal vogels van een respectabel aantal inzenders is natuurlijk heel mooi, en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten evenzo. Een vogelshow maak je met zijn allen tot een succes, zeker bij een club als de onze waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Voor sommigen is het wedstrijdelement zeer belangrijk, maar de vriendschappelijkheid zal voor de meesten toch wel het belangrijkste zijn. 

Dit jaar strijden de postuurkanaries om het bondskruis, vorig jaar won Aad Bresser het bondskruis bij de kromsnavels. Verder zijn er natuurlijk nog vele prijzen te winnen, iedereen veel succes toegewenst. 

Ik hoop jullie allemaal te zien op woensdag 16 oktober zodat we er een gezellige avond van kunnen maken.

Arthur Keizer





----------------------------------------------------------

CONTRIBUTIE 2024 

 Ondanks dat de afdracht aan de NBVV dit jaar weer met 2 euro is verhoogd, hebben we besloten om de contributie niet te verhogen. Dit blijft dus onveranderd € 42 voor bondsleden en € 20 voor gastleden. 

 U kunt dit overmaken op bankrekeningnummer   NL 27 INGB 0009 3871 94 tnv Vogels en Vriendschap.   


Met vriendelijke groeten, Martin van Geel

------------------------------------------------------------------------------------------------

 Zet vast in je agenda; voor 14 oktober 2024 ischrijving  voor de vogeltentoonstelling 2024. op deze avond zal Arthur Keizer een fotopresentatie geven over vogels in de natuur.                   

Wil je komen kijken? Prima, gratis toegang

Open keuring, overjarige en OK vogels toegestaan in aparte klasse.                                                                        Huis van de wijk "Irene" ,Oudelandstraat 75, 3073 LJ Rotterdam.


       Ga verder met Maandbrief deel 2